Konsten att utmärka sig vid fel tillfälle

Det finns ju alltid en viss charm med att kunna något speciellt eller besitta någon speciell egenskap som inte många andra besitter. Att vara lite “unik” med något.

Jag var hos läkaren i måndags och allt började kanon. De senaste proverna visade inga som helst spår av leukemin, de såg jättebra ut. Men som kom det ändå ett “men…”.

Hela tanken med att göra en stamcellstransplantation är ju att byta ut min benmärg mot en ny benmärg som inte tycker det är lika okej med att ha en massa cancerceller i blodet. I vanliga fall så övergår man succesivt från sina egna celler till donatorns celler…men inte jag. I mitt fall finns det väldigt mycket “jag” kvar och det verkar inte hända så mycket. Efter transplantationen så har läkarna “fyllt på” mej med lite extra doser celler i efterhand just p g a detta.

Självklart så hör ju inte detta till vanligheterna. I normala fall så tar donatorns celler över och sen är allt förhoppningsvis frid och fröjd. Om jag inte hörde helt fel så var min läkare inte ens säker på att han varit med om detta tidigare. Toppen! När jag väljer att vara lite “unik” så gör jag det vid helt fel tillfälle.

Med andra ord så vet läkarna inte riktigt vad dom ska hitta på med lilla mej just nu och det känns ju inte så tryggt. De ska ha nån konferens där dom ska ta ett beslut om dom ska fylla på mej med ännu mer celler. Inget stort ingrepp utan det tar max ett dygn men risken ökar för avstötningssjukdomar etc.

Det positiva är ju att det är p g a att jag inte har några tecken på leukemi som dom är lite tveksamma till hur dom ska gå vidare, hade jag haft spår av sjukdom hade dom tryckt i mej mer celler på stört.

Som sagt, klart man ska utmärka sig vid tillfällen då man verkligen borde bete sej som alla andra.

Och inte nog med det, mitt Xbox360 gick sönder igår kväll också. Så nu sitter man här, ganska mycket Pär, lite mindre donator och inget tv-spel. Hungrig börjar jag bli också…

Etiketter: , , , , ,

En kommentar till “Konsten att utmärka sig vid fel tillfälle”

  1. Nathalia skriver:

    Hej Pär!
    Jag är inne varje dag och tittar om du uppdaterar bloggen, men det har inte hänt något på ett tag. Du kanske är ute i solskenet? :)

    Kramar. Natta.

Lämna en kommentar